Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter

Dit doen we

Onze ambitie

Spoor is de toekomst van duurzame mobiliteit. Swietelsky Rail Benelux B.V. draagt met een veilige, innovatieve en duurzame manier van werken bij aan de constante beschikbaarheid, uitbreiding en vernieuwing van het spoor. Wij leveren met behulp van de nieuwste innovaties kwalitatief en tijdig werk, zodat we het spoor vernieuwen met zo min mogelijk hinder voor vervoerders, reizigers en omgeving. Dit doen wij met gekwalificeerd en gemotiveerd personeel, waarbij de behoeften, wensen en ontwikkeling van onze medewerkers centraal staan.

Het is onze ambitie binnen de spoorbranche bekend te staan als veiligste, duurzaamste en meest innovatieve allround (spoor)aannemer in de Benelux.

Specialiteiten

Als allround spooraannemer richt Swietelsky Rail Benelux zich op spoorbouw en spoorvernieuwing in België, Nederland en Luxemburg. Onze focus ligt op projectmanagement. Wij zijn gespecialiseerd in het succesvol organiseren, uitvoeren en opleveren van complexe spoorprojecten. Hiervoor beschikken wij over het grootste hightech machinepark van Europa. Deze machines vernieuwen duurzaam en efficiënt het hele spoor, van dwarsligger tot spoorstaaf. Sinds 2014 is Swietelsky Rail Benelux allround spooraannemer. Disciplines als bovenleiding & draagconstructies, energievoorziening, treinbeveiliging en kabels & leidingen zijn geheel geïntegreerd in onze organisatie. Binnen deze specialistische vakgebieden kan Swietelsky ook oplossingen aanbieden.

Onze specialisten

We beschikken over de juiste kennis en kunde van verschillende bovenleidingsystemen, van 1500V tot 25kV. Onze energievoorzieningsspecialisten focussen zich op de stroomvoorziening, van netbeheerder tot aan de bovenleiding en retour en voeding voor installaties. Met treinbeveiliging bieden we oplossingen voor het handhaven en wijzigen van treindetectie- en beveiligingscomponenten aan het spoor. Ook ontwerpen en realiseren we kabelverbindingen voor treinbeveiliging, telecom, bovenleiding en verlichting.

Ons materieel

Voor spoorvernieuwingen zetten wij grote ombouwtreinen in, zoals de RUS 1000S, RU800S, SUZ500, SMD80, RM85 en Kirow kranen. Daarnaast maken wij voor het opleveren van de definitieve spoorligging en afwerking gebruik van de modernste stop- en ballastafwerkingsmachines (09-32/4S, 09-4X met BDS). We onderhouden het specialistische wagenpark in onze eigen werkplaats in het Oostenrijkse Fischamend. De werkplaats is de grootste locatie in Europa voor onderhoud aan spoormachines.

Met onze high-end machines werken wij duurzaam, efficiënt en enkelsporig, waarmee we oponthoud voor de reiziger en vrachtvervoer tot een minimum beperken. Onze medewerkers zijn flexibel, creatief en meedenkend, waardoor geen enkel project te groot en geen probleem te ingewikkeld voor ons is.

Toekomst

Wij geloven dat de railsector een belangrijke factor is in het creëren van duurzame mobiliteit en wij zijn trots een bijdrage te leveren aan het aanleggen van een hoogwaardig, uitgebreid spoornetwerk in de Benelux. Wij werken met machines die veel verschillende vernieuwingswerkzaamheden in één keer uitvoeren, waardoor minder medewerkers en minder verschillende machines aanwezig hoeven te zijn op een project. Doordat onze machines op duurzame wijze het spoor vernieuwen, is de CO2-uitstoot aanzienlijk lager. Verder werken wij met behulp van onze machines enkelsporig, waardoor er minder oponthoud is voor de reiziger en het vrachtvervoer, omdat nevensporen in gebruik kunnen blijven. Wij hopen in de toekomst bij te dragen aan verduurzaming op verschillende vlakken. Zo zijn wij sinds 2020 ook actief op de LightRail markt.