Swietelsky AG #buildingeverbetter #buildingeverbetter

Willemsspoortunnel

In de voorjaarsvakantie, van 26 februari tot en met 5 maart, gaat Swietelsky Rail onderhoudswerkzaamheden verrichten aan het spoor in de Willemsspoortunnel tussen Rotterdam Centraal en Rotterdam Zuid. We vernieuwen daar een deel van de spoorstaven en vervangen de houten dwarsliggers. 

In een tunnel lopen we tegen andere uitdagingen aan dan in de open lucht. We hebben voorzorgsmaatregelen getroffen om de werknemers te beschermen tegen stof en geluid. Zo maken we de ballast nat en plaatsen we filters op machines. Alle stof die vrijkomt moeten we afvoeren. De normale ventilatie van de tunnel is hiervoor niet voldoende. Daarom zetten we een fluisteraggregaat in dat een stuk zuiniger is en minder overlast geeft dan het gebruikelijke dieselaggregaat.

Het is de eerste keer dat we met een ombouwtrein in een tunnel aan het werk gaan. We werken met de RUS1000, een werktrein die het spoor optilt en de dwarsliggers vervangt. Deze tilt het spoor op, vernieuwt de dwarsliggers en spoorstaven en plaatst het spoor weer terug. 

In de zomer (week 31) komen we terug voor het 2e deel van deze vernieuwing.