Swietelsky Rail Benelux is een dochteronderneming van Swietelsky Baugesellschaft, een van oorsprong Oostenrijks concern. Als allround spooraannemer die beschikt over een hightech machinepark onderscheidt Swietelsky Rail Benelux zich binnen de sector.

Hellmuth Swietelsky richtte in 1936 een bedrijf op dat zich specialiseerde in wegenbouw: Swietelsky Baugesellschaft. Vanuit het hoofdkantoor in Linz breidde hij in de nasleep van de Tweede Wereldoorlog het bedrijf in hoog tempo uit. Nieuwe vestigingen werden geopend in omringende landen die zich naast wegenbouw ook op o.a. spoorbouw, betonbouw en hoogbouw richtten.

Vestiging Benelux

Vanaf 1980 heeft Swietelsky Baugesellschaft diverse spoorbedrijven overgenomen. Na deze overnamen ontwikkelde het concern in samenwerking met Plasser en Theurer nieuwe machines ten behoeve van de spoorbouw. De vestiging Swietelsky Rail Benelux opende begin 2011 in Oisterwijk, nabij Tilburg. De organisatie richt zich als allround aannemer op spoorbouw in Nederland, België en Luxemburg. Met een hightech machinepark tot haar beschikking is Swietelsky Rail Benelux specialist op het gebied van baan en spoor. De vakkundigheid van haar medewerkers stelt de organisatie in staat om complete oplossingen te bieden voor treinbeveiliging, bovenleiding en energievoorziening.

Missie en visie

Als waardevol onderdeel van Swietelsky Bahnbau voert Swietelsky Rail Benelux uitdagende en complexe (multidisciplinaire) projecten uit. De organisatie is compact en focust zich sterk op projectmanagement. Swietelsky Rail Benelux richt zich als allround spooraannemer op vernieuwing en nieuwbouw in de infrasector. Kenmerkend is dan ook haar specialisme in high-output vernieuwingsmachines waarmee Swietelsky Rail Benelux actief is in Nederland, België en Luxemburg. Voor opdrachtgevers op de Nederlandse (ProRail), Belgische (Infrabel) en Luxemburgse (CFL) markt wil de organisatie een betrouwbare partner zijn.

In de duurzame mobiliteit van nu en de toekomst speelt de railsector een prominente rol. Het hoogste streven voor Swietelsky Rail Benelux is om dit op een zo veilig mogelijke manier te realiseren. Door de meest innovatieve spoormachines ter wereld te combineren met ervaren en deskundige medewerkers, biedt de organisatie de hoogst toegevoegde waarde. Excelleren in kwaliteit, kosten efficiëntie en doorlooptijd maken dit mogelijk. Daarnaast kan Swietelsky Rail Benelux een beroep doen op de kennis en kunde vanuit het internationale netwerk van Swietelsky Bahnbau.

Bij Swietelsky Rail Benelux wordt duurzaamheid als een proces beschouwd. Een proces dat bestaat uit het voeren van een actief CO2 beleid en het stimuleren en investeren in duurzame innovaties van het machinepark. De organisatie investeert eveneens in de duurzame inzetbaarheid van haar medewerkers.