Eerste inzet RUS 1000 S succesvol

23.07.2019  

Ondertussen heeft de RUS 1000 S de fabriek verlaten en de eerste werkzaamheden succesvol verricht. 

Het is een imposant aangezicht, de RUS 1000 S in werking te zien nabij Weitenegg (Oostenrijk). We zijn dan ook blij te kunnen melden dat de machine de eerste spoorvernieuwingswerkzaamheden succesvol heeft uitgevoerd! Welke innovaties ten opzichte van zijn voorganger, de RU 800 S, de RUS 1000 S onder de spreekwoordelijke motorkap heeft lees je in dit bericht. 

De RUS 1000 S is in staat om 10 dwarsliggers per minuut te leggen en kan alle typen dwarsliggers verwerken. Daarnaast kan Swietelsky's nieuwste aanwinst zich tot 4 meter verbreden en zelfs tot 5 meter wanneer gebruik gemaakt wordt van de graafarm! In tegenstelling tot de RU 800 S demonteert en monteert de RUS 1000 S automatisch de kraagbouten. Ook kan de machine probleemloos obstakels zoals perrons passeren tijdens vernieuwingswerkzaamheden. 

Verder kent de RUS 1000 S twee innovaties op het gebied van duurzaamheid waarmee de machine zich onderscheidt van zijn voorganger. Met vernieuwde frictie transportbanden wordt de geluidshinder beperkt. Stofoverlast wordt beperkt door de ballast automatisch te bewateren tijdens het vernieuwingsproces. 

De RUS 1000 S is niet alleen een vooruitgang wat betreft technische innovaties. Ook als het om de veiligheid van spoorwerkers gaat. Ons hoogste streven is niet voor niets om alle werkzaamheden incidentvrij, zo veilig mogelijk en zonder risico op gezondheidsschade uit te voeren. Zo zorgen we ervoor dat iedere dag iedereen weer veilig naar huis gaat.