De focus van Swietelsky Rail Benelux ligt op projectmanagement. Wij zijn gespecialiseerd in het succesvol organiseren, uitvoeren en opleveren van complexe spoorprojecten.

De hoofdactiviteit bestaat uit het realiseren van baan- en spoorprojecten. Hiervoor beschikken wij over het grootste high-tech machinepark van Europa. Voor vernieuwingen kunnen wij grote ombouwtreinen inzetten, zoals de RU800S, SUZ500, SMD80, RM85 en Kirow kranen. Daarnaast maken wij voor het opleveren van de definitieve spoorligging en afwerking gebruik van de modernste stop- en ballastafwerkingsmachines (09-32/4S, 09-4X met BDS).

Het specialistische wagenpark wordt onderhouden in de eigen werkplaats in Fischamend, Oostenrijk. De werkplaats is de grootste locatie in Europa voor onderhoud aan spoormachines. Verder is Swietelsky met haar partner RTS Rail Transport Service in staat als vervoerder het transport en logistiek per spoor te optimaliseren.

Sinds 2014 is Swietelsky Rail Benelux allround spooraannemer. Disciplines als bovenleiding & draagconstructies, energievoorziening en treinbeveiliging zijn geheel geïntegreerd in de organisatie. Binnen deze specialistische vakgebieden kan Swietelsky ook oplossingen aanbieden.

We beschikken over de benodigde kennis en kunde van verschillende bovenleidingsystemen van 1500V tot 25kV. De stroomvoorziening van netbeheerder tot aan de bovenleiding, retour en voeding voor installaties is toevertrouwd aan onze energievoorzieningsspecialisten. Met treinbeveiliging kunnen we oplossingen bieden voor het handhaven en wijzigen van treindetectie- en beveiligingscomponenten aan het spoor.